YARIM EZGİ

Member Login

Hızlı Arama


Yeni Konu aç  Cevapla
Alt 14.09.08, 03:53   #1 (permalink)
 
Nymphadora - ait Kullanıcı Resmi (Avatar)
 
Status: Moderatör
Üyelik tarihi: Aug 2008
Bulunduğu yer: Ankara
Mesajlar: 12
Tecrübe Puanı: 0
Nymphadora is on a distinguished road


Standart Dünya'nın En İyi Tankı

Dünya'nın En İyi Tankı







Günümüzde, yarışmalar ve yapılan testler sonucu rus t-90'ları ve amerikan abrams tanklarını geride bırakarak dünyanın en iyi tankı ünvanın elinde bulunduran alman yapımı ana muharebe tankıdır. 1970'lerde geliştirilmeye başlanan tank, 1979'da alman ordusunun bünyesine katılmış ve leopard(şimdiki adı leopard 1) tankları ile değiştirilmiştir. değişik çeşitlemeleri alman ordusu tarafından kullanılmaktadır. ayrıca birçok avrupa ülkesi de bu tankı tercih etmektedir.

tankın iki gelişim süreci vardır. leopard 2a4 tipine kadar olanları düz bir kule sahipken leopard 2a5 tiplerinden itibaren eğimli kuleye geçilmiştir. bütün tipler elektronik atış düzeneğine, lazer hedefleyicilerine, tamamen sabitlenmiş topa ve termal kameraya sahiptirler. 4 metre dalış yapabilir ve solukluğu sayesinde suyun içinde kalabilir, 1 metre yüksekliğindeki duvarları aşabilir. 1500 beygir gücünde v12 dizel motoruna sahiptir, bu motor tankın 70 km/s hız yapmasına olanak sağlar.

gelişim süreci:
sscb'nin geliştirdiği yeni nesil tanklara karşı yeni bir ana muharebe tankına ihtiyaç duyan alman ordusu 1970'lerde leopard tankına rhein****ll l 44 120 mm'lik topunu takarak bu ihtiyacını giderebilieceğini düşünüyordu. ancak sonraları abd ile birlikte mbt-70 süper tank tasarısına girildi. bu tank devrim niteliğinde bir tasarıma sahipti ancak yüksek maliyeti nedeniyle bu tasarı geri çekildi.

1974 yılında 17 ilk-örnek arasından seçilen yeni tank tipi önceki tasarımdan daha iyi zırha, daha büyük bir topa, geniş mühimmat kapasitesine sahipti.

abd 1976 yılında bu yeni tank tasarısı ile ilgilendiğini belirtti. bunan sonucunda abd için birkaç deneme modeli üretildi. bunların kuleleri farklı iken diğer bölümleri aynıydı. kuleler abd standartlarına getirilmek için l7a3 105 mm'lik topu ve hughes atış denetleme düzeneği ile donatıldı. ayrıca bu modelin rhein****ll 120 mm'lik topu ile olan çeşitlemesi de yapıldı. başka tiplerde de bu iki top çeşidi değişmezken hughes-krupp atlas elektronik emes 13 atış sistemi denendi.

abd'ye ulaşan ilk ilk-örnekler xm1(m1 abrams ilk-örnek adı) ile karşılaştırıldı. leopard 2'lerin atış gücü ve hareket kabiliyeti olarak xm1'den daha iyi olduğuna karar verildi. ancak yapılan sınamalarda leopard 2'nin zırhının xm1'den daha kötü olduğu anlaşıldı. abd xm1 tasarısında karar kıldı. bugün leopard 2 tanklarının zırh olarak da xm1'lerden daha iyi olduğu bilinmektedir.

türk silahlı kuvvetleri leopard 2a4 tanklarından 298 adet satın almıştır.türkiyenin 298 adet leopard 2a4 tankı almasıyla dünya orduları arasında en fazla 2a4 tankına sahip ordu türk silahlı kuvvetleri olacaktır. ( almanya 2007 den itibaren sadece 2a6 kullanmaya başlayacaktır.) almanya 2006 sonuna kadar tank taburlarının sayısını 6' ya indirecektir.

Kaynak: privatesozluk.com

Leopard 2A5 ile buz üzerinde kaymak


http://www.youtube.com/watch?v=xhbBWNcV5dA

Nymphadora isimli Üye şimdilik offline konumundadır   Alıntı ile Cevapla
 
 
Cevapla

Etiketler
alman ordusu, almanya, almanya ordusu, avrupa, bunları, bütün, büyük, dünyanın en iyi tankı, deneme, devrim, dunyanin en iyi tanki, dünya, dünya'nın, dünyanın, en geliÅŸmiÅŸ tanklar, en iyi tank, ezgi tank, fazla, olacak, sistemi, tank tsk, tankı, tarafından, tipleri, türkiye, yapımı, youtube

« - | Concorde »
Seçenekler
Stil

Yetkileriniz
Konu Acma Yetkiniz Yok
Cevap Yazma Yetkiniz Yok
Eklenti Yükleme Yetkiniz Yok
Mesajınızı Değiştirme Yetkiniz Yok

BB code is Açık
Smileler Açık
[IMG] Kodları Açık
HTML-Kodu Kapalı
Trackbacks are Açık
Pingbacks are Açık
Refbacks are Açık





Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2012, Jelsoft Enterprises Ltd.
Search Engine Optimization by vBSEO 3.6.0 Yarım Ezgi Group
Cracker Tracker tarafından korunmaktadır.

Video İzle